INFO Ipanahipat järjestetään Turun Messukeskuksessa la 28.1.2017 klo 9-17. Ipanahippojen käyttöön on varattu kaksi Messukeskuksen hallia. Tilat ovat helposti saavutettavissa ja tiloissa on esteetön kulku yleisölle.

Tapahtumainfo

Sijainti ja saapuminen

Turun Messukeskus sijaitsee Artukaisten kaupunginosassa. Turun Messukeskuksen naapurissa on Gatorade Center (Turkuhalli). Messukeskuksen katuosoite on Messukentänkatu 9-13, mutta Messukeskukseen pääsee myös Kirjaltajankadun puolelta sekä Artukaisten kiitotien puolelta.

Turun Messukeskukseen liikennöi Turun seudun joukkoliikenteen Fölin bussilinja numero 100. Bussi lähtee Kauppatorin pysäkiltä T1 ja ajaa Rautatieaseman kautta.

Kullekin messutapahtumalle ja Turkuhallin yleisötilaisuudelle on omat aikataulunsa, jotka näkyvät bussilinjan 100 aikataulusivulta. Muut linja-autoyhteydet Messukeskukseen ovat linjat 32 ja 99.

Linjan 100 reitti

KAUPPATORI T1 - Aurakatu - Eerikinkatu - Humalistonkatu - Ratapihankatu (Rautatieasema) - Tukholmankatu - Ruissalontie - Vaasantie - Pansiontie - Länsikaari - Messukatu - Kirjaltajankatu - MESSUKESKUS

Lisätiedot busseista: www.foli.fi

Pysäköinti

Messukeskuksen piha-alue mahdollistaa 3000 pysäköintipaikkaa. Pysäköintimaksu on 6 €/auto. Pysäköintilipun voit ostaa sisäänpääsylipun yhteydessä. Ennakkoon lippunsa ostaneet voivat ostaa pysäköintilipukkeen tullessa tai vasta poistuessa. Pysäköintiliput tarkistetaan vasta alueelta ulos ajettaessa.

Esteettömyys

Messukeskus on suunniteltu mahdollisimman esteettömäksi. Lastenvaunuilla tai pyörätuolilla pääsee tapahtumassa liikkumaan helposti. Auditorion pyörätuolipaikat löytyvät lavan edustalta. Tarvittaessa voi kysyä apua ja lisätietoja infosta tai järjestyksenvalvojilta.

Narikka

Aulasta löytyy maksullinen vaatesäilytys, johon toivomme kävijöiden jättävän suurikokoiset laukut ja kaikki ulkovaatteet. Narikkamaksu on 2,50 e/hlö, narikan voi maksaa käteisellä. Alle 12-vuotiaat lapset voivat käyttää vaatesäilytystä aikuisen seurassa ilmaiseksi. Tapahtuma-alueella saa vapaasti kulkea vaunuilla/rattailla lukuun ottamatta muutamaa rajattua aluetta. Tapahtumassa on lisäksi erillinen vaunuparkki. Tavaroiden jättäminen vaunuparkkiin tapahtuu omalla vastuulla.

Infopisteet

Tapahtuman infopiste sijaitsee pääaulassa. Tapahtuman henkilökunnan tunnistat keltaisista ja vihreistä t-paidoista. Sekä infopisteistä että henkilökunnalta voi rohkeasi kysyä, mitä tahansa mieltä askarruttavaa tai pyytää apua. Lisäksi tapahtuman järjestyksenvalvojat auttavat tarvittaessa. Hallien infopisteitä käytetään myös kohtaamispaikkoina. Voit siis ohjeistaa vähän isomman lapsen hakeutumaan kohtaamispaikalle, jos hetkellisesti hukkaatte toisenne.

Ruokailu

Restel ravintolat tarjoavat messukeskuksessa maittavan Buffet -lounaan koko perheelle klo 10:30-15:30. Lounaan hinta 2-12 vuotiaat: 7,00 €/hlö, yli 12-vuotiaat ja aikuiset 13,50 €/hlö.
Lounaan sisältö: runsas salaattibuffet, lämmin buffet (lasagnea, nakkipiiloja, Isoäidin lihapullia ja perunamuusia, paahdettua broileria tomaattikastikkeessa, jälkiruokana lapsille jäätelöpuikko). Ruokajuomana jäävettä, maitoa ja mehua. Kahvi, tee ja keksit sisältyvät hintaan.

Tapahtuman aikana omien eväiden nauttiminen on myös mahdollista piknik-alueella. Ravintolasta löydät mikroaaltouunin ruokien lämmitystä varten. Kerääthän tapahtuma-alueella mahdolliset omat roskat aina alueella oleviin roskakoreihin, näin tapahtuma-alue pysyy siistinä ja viihtyisänä koko päivän ajan

Lastenhoitohuone & Imetystila ja rauhoittumishuone

Vaipanvaihtoon on varattu kaksi omaa huonetta, heti sisäänkäynnin vierestä. Huoneissa on useita vaipanvaihtopisteitä, sekä potta ja lavuaari. Tiloissa on myös mikroaaltouuni maitopullon lämmittämiseen. Tilat ovat rauhallisia, joissa voi mm. rintaruokkia perheen pienimpiä. Toisessa tiloista voi myös käydä lepäilemässä tai vaikka nukkumassa päiväunet, jos väsymys iskee.

Maksutavat tapahtumassa

Lipunmyynnissä maksutapoina käy käteinen, debit- ja luottokortit sekä Visa Electron.

Tapahtumassa on esillä useita eri toimijoita ja myyjiä. Kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuutta korttimaksuun, joten varaathan käteistä mukaan. Messukeskuksessa ei edellisvuosien tapaan enää ole pankkiautomaattia, joten tapahtumassa ei pysty nostamaan käteistä.

Tapahtuma-alueella liikkuminen ja poistuminen

Tapahtumaan saavuttaessa asiakkaat saavat ovelta tunnisteen, jonka kanssa pääsee liikkumaan tapahtuman aikana vapaasti ulkotiloihin ja takaisin sisälle. Näin esimerkiksi pienten lasten kanssa on mahdollista piipahtaa kotona päiväunilla ja tulla takaisin tapahtumaan myöhemmin. Huolehdithan siis lähtiessäsi, että sinulla on tunniste, jos haluat palata vielä takaisin. Lähtiessä on viimeistään maksettava pysäköinnistä, sillä liput tarkistetaan pysäköintialueelta poistuttaessa.

Tuotekassi

Ensimmäiselle 3000 yli 1-vuotiaalle lapselle jaetaan sisäänkäynnin yhteydessä tuotekassit, joista löytyy pientä hauskaa syötävää sekä puuhaa lapsille.
Tuotekassissa mukana: Semper - Organix porkkanatikut, Cloetta Lauantai-pussi, Nalle-välipalakeksit, Alpen-myslipatukat, Weetabix On The Go-juomat, Free Täikarkoite, Paula-lehmän puuhavihko, Nivea satukirja & kylpyankka, Arla Luonto+, Viking Line-puuhavihko.

Tulkkaus

Tulkkaus Trilog vastaa Ipanahipoissa Ipanalavan esitysten tulkkauksesta. Ohjelma-sivulla aikatauluun on merkitty mitkä esitykset tulkataan. Tiedon saat esiin kun viet hiiren esityksen nimen päälle.

Valokuvaus tapahtumassa

Ipanahipat ikuistetaan valokuvaamalla ja videoimalla. Ilmoittauduttehan tapahtuman info-pisteellä, jos seurueenne ei halua näkyä tapahtumasta otetuissa kuvissa tai videolla. Taltiointeja saatetaan käyttää tapahtuman markkinointitarkoituksiin tulevaisuudessa.

Tapahtumassa voi ottaa kuvia myös omalla kameralla. Huomioittehan kuitenkin, että salamavaloa ei tulisi käyttää esitysten aikana.

 

Muita vinkkejä kävijöille

Useissa Ipanahippojen toimintapisteissä pitää ottaa kengät pois. Suosittelemme ottamaan lapsille mukaan myös sisätossut. Tapahtumatilat ovat pääosin päällystetty matolla, joten sisätossuilla voi hyvin kierrellä alueella ja välttyä jatkuvalta kenkien riisumiselta ja pukemiselta.

 

Liput

Ipanahippojen liput ovat ennakkomyynnissä Lippupisteen verkkokaupassa sekä myyntipisteissä kautta maan. Ostamalla liput ennakkoon säästät rahaa sekä vältyt turhalta jonotukselta. Lippuja on myynnissä myös ovella. Alle 1-vuotiaat ilmaiseksi.  Liput ovat myynnissä myyntipisteissä ja verkkokaupassa la 28.1. klo 8:00 asti. Tämän jälkeen lippuja myynnissä vain ovella.

Ennakkolippujen hinnat
- Peruslippu 13,50 €
- Perhelippu 50,00 € (sis. 4 hengen sisäänpääsyn)

Ovelta ostettuna:
- Peruslippu 17,50 €
- Perhelippu 65 € (sis. 4 hengen sisäänpääsyn)

Viking Club -jäsenedut:
- Peruslippu ovella 16 €
- Perhelippu ovella 59 €

Osuuspankin omistaja-asiakkaan jäsenedut:
Osuuspankin omistaja-asiakkaana lipuista alennus 3 €/lipputyyppi ennakkoon sekä ovella. Ennakkoon ostetuissa lipuissa etu voimassa vain Lippupisteen myyntipisteissä, ei verkkokaupassa tai R-Kioskeilla. Omistaja-asiakkuus todistettava ostohetkellä joko kortilla tai Pivo-mobiilisovelluksen edulla.

Kaikki mainitut hinnat sis. palvelumaksut